Autor: Dnevnik, 021.rs

Novi Sad
17.08.2023.
07:47 > 07:56
Viši sud za maloletnike ukinuo je po predlogu branioca četrnaestogodišnjoj devojčici iz Futoga meru zabrane napuštanja stana i skinuo nanogvicu i odredio privremeni smeštaj kod babe i dede.
  • MK

    17.08.2023 13:30
    Smisao
    @ Agnostik
    Jao, nemojte ništa objašnjavati, ne polazi Vam za rukom, sve je jasno, nema tu nikakvog smisla koji je trebalo uhvatiti! Bolje malo razmislite pre nego što ovako nešto napišete, i obavestite se o nekim pravilima koja su poznata većini sveta, npr. o lekarskoj tajni, pogotovu kad se radi o deci. Pa bar u poslednje vreme smo dosta o tome čuli i čitali! Nažalost! Inače, devojčica od 14 godina nije baš dete, deca se igraju lutkama, medvedićima, macama i kucama, a ne mecima!
  • Agnostik

    17.08.2023 11:42
    @ MK
    Žao mi je što niste uspeli da "uhvatite" smisao i poentu mog komentara. Poenta je bila da TV (pogotovo RTS1) treba i mora da služi (između ostalog) za objektivno i stručno "osvetljavanje" (bolje razumevanje) raznih društvenih problema i anomalija što doprinosi svojevrsnoj edukaciji i prosvećivanju "najširih narodnih masa". Dakle, radi se o diskusiji o "fenomenu" (pojavi) a ne o konkretnom slučaju i učesnicima.
    Nadam se da sam ovim uspeo da pojasnim svoj "složeni" komentar.
  • Agnostik

    17.08.2023 11:24
    Komentar komentara
    @ DM
    Vaš komentar i gledište je potpuno ispravno i logično. Osim ovog konkretnog slučaja "neshvatljivo" je i da u našem (i bilo kom drugom) društvu postoje i odrasli koji se služe najogavnijim stvarima (laž, prevrtljivost, nasilništvo, ucena, pretnja, . . .) prema drugima. Kakav primer za decu !! Deca usvajaju i primenjuju obrazac ponašanja odraslih. Ponašanje, delo je ključna stvar a ne puste reči i priča.
    I, šta je onda tu - "neshvatljivo" ?
  • MK

    17.08.2023 10:50
    opasnost
    @ Agnostik
    A Vi niste primetili nedavno kako dete može da bude opasno? Prespavali ste dva-tri meseca? Osim toga, medicinski nalazi, iz bilo koje struke koje ste pomenuli se ne objavljuju nigde, a naročito na na "prime time" na TV. Znate engleski, a za Hipokrata i pravila o lekarskoj tajni niste čuli!
  • Agnostik

    17.08.2023 09:58
    U strahu su velike oči
    Dete je "veoma opasno" za bezbednost društva. A, odrasli? Šta kaže (nezavisna) psihološka, psihijatrijska i sociološka struka? To nismo čuli na RTS1 u "prime time".
  • Ns

    17.08.2023 09:35
    Sile se nad decom, a drzava citava krimi.
  • Milojko

    17.08.2023 09:21
    Za kada je predviđeno uručivanje odlikovanja? Baba i deda će da poprave u vaspšitanju ono što su roditelji propustili?! Teško jer iver ne pada daleko od klade. Hitler je rekao: "Jedan kreten-dva kretena; dva kretena-sto kretena..."
  • Musaši

    17.08.2023 09:19
    Realno, kako može bilo ko da se krije na ulici?
    Ali je pritisak medija odradio svoje...
  • DM

    17.08.2023 09:16
    Meni je neshvatljivo da se dete drzi u pritvoru za odrasle vise od dva meseca. Bez obzira sto to sto je radila pokazuje da nesto u njenoj decijoj glavi nije ok, sa njom treba da rade oni koji su skolovani da resavaju takve vrste problema (psiholozi, pedagozi, psihijatri itd.). Nikakvo konkretno delo nije ucinjeno (jos) i treba raditi na prevenciji, naci razlog i raditi na razumevanju i korigovanju a ne gurnuti u zatvor za odrasle. Ako je vec bilo ranije problema i majka je prijavljivala , zasto niko nije reagovao i radio sa detetom. Roditelji koji primete da nesto nije ok, sami nisu kompetentni niti imaju znanje kako neke stvari resiti zato postoje navedene sluzbe koje ocigledno ne rade svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna